Nyheter
2019-02-23
Påsken 2019
"CONVERSATION PIECES"
Monica Högberg keramik
Martin Hedenmo måleri.


Så här skriver Monica Högberg:
Jag bor nu i Skåne-Tranås men min resa med keramiken började 1992 i Gävle. Jag har ägnat mig åt keramiken periodvis men jag har hela tiden framförallt inriktat mig på skulptur. Eftersom mitt andra stora intresse är trädgård och odling så har också keramiken inspirerats av sådant som lever och växer. Jag gör pumpor, frukter, ekollon, människor, fiskar mm.

Och så här skriver Martin Hedenmo:
Jag målar bilder som innehåller berättelser och händelser.
Jag har målat i perioder under livet. Mycket pennteckningar under en kort period i tonåren. Mycket akvarell och akryl under några år på nittiotalet, då jag ställde ut för första gångerna.
Nu de senaste åren när jag återupptagit måleriet började jag med akvarell, har gått över till akryl, prövat olja och tillämpar mer och mer en blandteknik med pennteckning, akryl och akvarellpenna.
Motivet på bilden är viktigt. Jag kan fundera över ett motiv i veckor. Skissa och lägga undan det och ta upp det igen. Motivet byta något för mig och innehålla en spänning som kan tränga igenom bildytan.
Jag låter mig inspireras mer av bilden och föreställningen av ett djur, ett gatulandskap, ett perspektiv i naturen snarare än det som finns framför mina ögon. Men lika gärna kan en strof i en dikt eller
ett matrecept utgöra inspirationskällan, men där måste finnas en spännande tvetydighet. Jag bor i Vickleby på Öland och i Gårdlösa på Österlen. Jag har utställning under påsken på galleri Ekdala i
De 3 senaste nyheterna
2019-02-23  Påsken 2019
2018-04-29  Påsken 2019
2017-11-20  PÅSKEN 2018
Klicka här för alla nyheter